söndag 1 april 2012

NU ÄR HAMNSANERINGEN IGÅNG

Klockan 8.58 på söndagsmorgonen inleddes den första handgripliga etappen av hamnsaneringen av Oskarshamns hamn när personal från brandkåren började det mödosamma arbetet med att tömma hamnbassängen på vatten.

För att klara uppgiften har man lånat in ett tjugotal högprestandapumpar från Boliden och LKAB. Det giftiga bassängvattnet kommer att sugas upp för vidare transport till urlakningsanläggningen som fått tillfälliga lokaler på f.d. Bohmans.

Allmänheten uppmannas att hålla sig på minst ett stenkasts avstånd från pumpstationerna vid Skeppsbron, Skåningebryggorna och Norra Kajen då det finns risk för att man kan exponeras för både vattenstänk och giftiga tungmetallpartiklar.

De närmaste dagarna kan svåra luktproblem uppstå i och runt hamnen då bottenslammet kommer att friläggas på grunda ställen runt Badholmen och nedre delarna av Döderhultsbäcken.


2 kommentarer:

Skärgårdsbilder från Oskarshamn sa...

- Tänkte faktiskt i morse att jag tagit en liknande bild på Wretling vid en skogsbrand ute vid Överby för tiotalet år sedan. Och inte fattade jag vad du syftade på i inlägget om att du lånat en Bosse heller.
Trodde du tagit bilden vid någon övning nere i hamnen någon gång.
- Men nu har farbror Ihse berättat.... fast han kanske lurade mej....:o)

P sa...

Jo, han ringde för en stund sedan och ville lägga upp den officiellt på ot. Bara han kollade med dig först...

Hade ett helvete med att byta ut skuggorna eftersom de stod i högt gräs men nu istället skulle stå på betongplattor. Men det funkade tycker jag...